Gräddglass på LCHF-vis

Tidigare svängde jag ihop en glassmet som nu står i frysen och är färdig om några timmar. ;) Glassen är bl.a. gjord på grädde, ägg och mascarponeost. Tyvärr så saknar jag en glassmaskin så jag rör lite i glassen en gång i timmen, man får ta fram glassen i tid så den mjuknar lite och häll upp glassen i en vanlig glassförpackning med lock så kan man försöka minimera risken att få iskristaller i glassen. Men trots det så tycker jag att glassen blev riktigt god i smaken! :)
Gräddglass med Baileys & äkta bourbonvanilj
Ingredienser:
2 dl grädde
400 gram mascarponeost
4 ägg (jag hade 3 st XL-ägg)
1 tsk vaniljpulver
5 msk sötningsmedel
2 msk Baileys
Gör såhär:
Gräddglass med Baileys & äkta bourbonvanilj
Ingredienser:
2 dl grädde
400 gram mascarponeost
4 ägg (jag hade 3 st XL-ägg)
1 tsk vaniljpulver
5 msk sötningsmedel
2 msk Baileys
Gör såhär:
- Häll upp grädden och vaniljen i en rejäl skål och vispa hårt (jag har en skål på 4,8 liter till min Kitchen Aid).
- Separera äggen, vitorna i en större skål och gulorna ska vispas med i grädden.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och tillsätt sötningsmedlet, vispa lite till.
- Rör om och mjuka upp mascarponeosten lite, vispa med den i gräddblandningen.
- Tillsätt Baileys.
- Tillsätt äggvitorna och blanda försiktigt.
- Häll upp smeten i en silikonform (eller glassförpackning med lock) och ställ in i frysen i minst 2-3 timmar.
Kommentarer
Trackback