Dessa bollar är riktigt chokladiga! Det är minimalt med socker, en hel del nötter, lite kakao och rejält med fett. En nötchokladboll på LCHF-vis. :)
Nötchokladbollar, ca 30 st.
Ingredisenser:150 g smör - rumstempererat
3 dl kokosflingor
1-2 dl finhackade hasselnötter
1 dl krossade linfrön
4 msk kakao (jag änvänder
Valrhona från
Tehuset Java)
4 msk starkt kallt kaffe
2 tsk vaniljpulver
80-100 g finhackad choklad (från
Malmö Chokladfabrik)
Gör såhär:
- Rör ihop smör, kakao och kokosflingor.
- Hacka nötter och choklad, ha i det i smeten.
- Tillsätt vaniljpulver, linfrön och kaffe.
- Låt stå till sig ca 30 minuter i kylen.
- Rulla sedan små bollar av smeten och sedan i kokosflingor.