Här om dagen var Malin hit och hälsade på. Jag tog tillfället i akt och svängde ihop en muffinssmet med banan och choklad i. Jag hann även med att göra en långpanna med bananchokladkaka åt sambon & hans jobbarkompisar. ;) Detta är på tok för gott!
Jag gjorde dessutom ett klipp när jag var in på Coop. De har riktigt fina muffinsformar i massor av olika färger, så jag köpte på mig ett rejält gäng. De säljs i 50 eller 100pack innehållandes två olika mönster i samma färg. Rutiga och prickiga, precis min stil. :) På bilden har jag använt orangea muffinsformar i prickigt och rutigt.

BananchokladmuffinsIngredienser:3 ägg
4,5 dl strösocker
225 g smör
6 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2,25 dl mjölk/grädde
2 st bananer - mosade
100 g choklad (jag använde chokladknappar)
Gör såhär:
- Sätt på ugnen, 190 grader.
- Smält smör.
- Hacka choklad, den ska i sist i smeten (jag använde chokladknappar).
- Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, häll ner det i äggsmeten.
- Tillsätt mjölk & smält smör, rör om.
- Ha i de mosade bananerna och den hackade chokladen.
- Häll smeten i formar.
- Grädda i ugn i mitten i ca 10-15 minuter (ca 30 min i långpanna).

Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.

Hacka choklad eller använd chokladknappar!

Blanda i banan & choklad.

Häll muffinssmeten i formar, gärna med en muffinsplåt som extra stöd. Grädda mitt i ugn i ca 10-15 min.

Tadaa! Ett gäng rykande heta banan&chokladmuffins bjöd jag Malin på.
Hon fick med sig en liten goodiebag hem också.. :)