Vaniljpannacotta med hallonsås
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
En riktigt gräddig och len vaniljpannacotta med en syrlig hallonsås som bryter av.
Vaniljpannacotta med syrlig hallonsås ca 6 port.
![Pannacotta](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc019099_137657048.jpg)
Ingredienser:
Vaniljpannacotta med syrlig hallonsås ca 6 port.
![Pannacotta](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc019099_137657048.jpg)
Ingredienser:
- 5 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljpulver*
- 1 msk socker (kan uteslutas eller bytas ut mot sötningsmedel)
- 3 gelatinblad
- 100 g mascarpone (kan uteslutas)
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
Koka upp grädden, tillsätt vaniljpulver och socker.
Låt småputtra ca 5 minuter.
Dra av från plattan och smält ner geltainbladen och mascarponeosten.
Häll upp i snygga glas och låt stå i kylen minst 3 timmar.
Mosa ihop hallon och 1 msk strösocker.
Servera pannacottan med en syrlig hallonsås
Koka upp grädden, tillsätt vaniljpulver och socker.
Låt småputtra ca 5 minuter.
Dra av från plattan och smält ner geltainbladen och mascarponeosten.
Häll upp i snygga glas och låt stå i kylen minst 3 timmar.
Mosa ihop hallon och 1 msk strösocker.
Servera pannacottan med en syrlig hallonsås
Receptet hittade jag någonstans på nätet, minns dock ej var!
Med endast ca 4 g kolhydrater/portion räknat så kallar jag detta för en riktig LCHF-dessert.
*Vaniljpulver är pulvriserad vaniljstång, alltså inget tillsatt socker! Säljs i små glasburkar i välsorterade livsmedelsbutiker.
Kommentarer
Trackback