Kladdkakemuffins - lchf
PUBLICERAT: 2011-05-06 // 21:50:11
UNDER: LCHFrecept - baka
Jag svängde ihop en muffinssmet typ kladdkaka och hade en mörk hallonchokladkaka hemma som jag använde mig av. Slutresultatet blev gott men inte så kladdig som en vanlig kladdkaka men den gick ner ändå. :) Aluminiumformarna hittade jag inte på så jag använde mig av lite större muffinsformar, det gick finfint det med. Smeten går att klicka upp i glas och äta ogräddad, minst lika gott det med, blir lite som chokladmousse. Testade tillsätta 1,5 dl kokosflingor i hälften av smeten, blev smaskens det med.
Kladdkakemuffins 10-12 stycken
Ingredienser:
2 ägg
100 g smör
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 dl grädde
100 g mörk choklad, minst 70%
Gör så här:
• Vispa äggen fluffiga.
• Smält smöret i en liten kastrull.
• Bryt ned chokladen i det smälta smöret och rör tills den smält.
• Vispa ned grädde och vaniljpulver i äggen.
• Tillsätt chokladen och smöret, vispa ihop ordentligt.
• Häll upp i 12 aluminiumformar för muffins, fyll till hälften i varje form.
• Grädda i 175 grader i ugn i 6-8 minuter.
Låt svalna och servera gärna med hallon och vispad grädde.
Förvaras i kylskåp och det går alldeles utmärkt att frysa dem! Här hittade jag receptet.
Kladdkakemuffins 10-12 stycken
Ingredienser:
2 ägg
100 g smör
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 dl grädde
100 g mörk choklad, minst 70%
Gör så här:
• Vispa äggen fluffiga.
• Smält smöret i en liten kastrull.
• Bryt ned chokladen i det smälta smöret och rör tills den smält.
• Vispa ned grädde och vaniljpulver i äggen.
• Tillsätt chokladen och smöret, vispa ihop ordentligt.
• Häll upp i 12 aluminiumformar för muffins, fyll till hälften i varje form.
• Grädda i 175 grader i ugn i 6-8 minuter.
Låt svalna och servera gärna med hallon och vispad grädde.
Förvaras i kylskåp och det går alldeles utmärkt att frysa dem! Här hittade jag receptet.
Kommentarer
Trackback