Chokladtårta med nutellaöverdrag och kokos
PUBLICERAT: 2011-11-21 // 20:00:00
UNDER: Baka - mjuka kakor
Chokladtårta med nutellaöverdrag och kokos 6-8 bitar
Chokladkaka:
2 L-ägg
1,5 dl strösocker
0,5 dl kakao
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl Dooley's
smör och kokos till formen
Fyllning 1:
100 g vit choklad
25 g smör
Fyllning 2:
50 g färskost
25 g smör
2,5 dl florsocker
3 msk ljus rom
Nutella 3 dl
Kokosflingor 1,5 dl
Gör såhär:
Fyllningar och montering:
Chokladkakan fick följa med till Stockholm så tyvärr fick jag inget fotot på tårtan när den är genomskuren.
Jag har premiärbakat med en av mina nya Master Class-springformar från KÖK etcetera. Jag gjorde en chokladkaka i 15 cm formen, dock blev det lite för mycket smet så smeten smet. Receptet nedan är omgjort för att passa en form på ca 15 cm i diameter.
Jag hade i lite Dooley'slikör men kan ersättas med annan likör eller en skvätt grädde. Tårtan blir liten men hög och räcker till många!
Chokladtårta med nutellaöverdrag och kokos 6-8 bitar
Chokladkaka:
2 L-ägg
1,5 dl strösocker
0,5 dl kakao
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl Dooley's
smör och kokos till formen
Fyllning 1:
100 g vit choklad
25 g smör
Fyllning 2:
50 g färskost
25 g smör
2,5 dl florsocker
3 msk ljus rom
Nutella 3 dl
Kokosflingor 1,5 dl
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa en rund form, ca 15 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker till en vit fluffig smet.
- Rör ihop alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten, rör sist i likören.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter, tills kakan känns torr - känn med sticka.
- Lägg ev. på en bit folie så inte kakan bränns vid.
- Låt chokladkakan kallna och dela i tre bottnar.
Fyllningar och montering:
- Gör fyllning 1; smält försiktigt vit choklad och smör, rör ihop och bred över nedersta bottnen.
- Lägg på en bottnen till och gör fyllnig 2; vispa ihop färskost och smör lite lätt, tillsätt resterande ingredienser och vispa ihop fyllningen tills den blir vit och fluffig.
- Lägg på tredje och översta bottnen (låt ev kakan så till sig i kyl över natten), bred på ett lager nutella och strö över kokosflingor.
Chokladkakan fick följa med till Stockholm så tyvärr fick jag inget fotot på tårtan när den är genomskuren.
Kommentarer
Matskafferiet
Ser riktigt smarrig ut!
2011-11-21 » 20:12:48
BLOGG: http://www.matskafferiet.se
Vardaxlyx
Får hålla med föregående talare att det ser farligt gott ute =)
Kram
2011-11-22 » 09:09:44
BLOGG: http://vardaxlyx.devote.se
veronica
jäklar så gott det ser ut !! :)
2011-11-23 » 09:33:54
BLOGG: http://sstromberg.se
Trackback