Fuskmazariner med äpple & kanel

Jag mixade ihop ett gäng fuskmazariner med äpple och kanel i igår.
Botten är en lätt sockerkakssmet och sen gjorde jag en slags mandelmassafyllning och toppade tunnskivade äpplen och kanelströssel.
Jäkligt enkelt och alldelens för gott! Formarna jag använde mig av är av jumbomodell och jag fick ut 6 stycken rejäla mazariner.
Använder man muffinsfornar av normalstorlek eller mazarinformar så får man nog ut ca 15-20 stycken.
Tänk då på att ha en muffinsplåt för extra stadga.
Fuskmazariner med äpple och kanel
Detta behövs:
Botten
25 g smör
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
0,5 dl mjölk
Fyllning
75 g mandelmassa
50 g smör
1 dl mandelmjöl
2 ägg
2 äpplen
kanel och strösocker
aluminiumformar
Gör såhär:
- Börja med fyllningen.
- Grovriv mandelmassa, blanda med smör och mandelmjöl till en jämn smet (jag använde elvisp).
- Tillsätt ett ägg i taget, vispa ihop ordentligt och ställ åt sidan.
- Skölj äpplena, kärna ur och skiva tunnt.
- Gör sen botten.
- Smält smör och tillsätt ingredienserna i fallande ordning, rör ihop väl.
- Klicka ut bottensmeten i formarna, fyll mellan en tredjedel upp till hälften av formen.
- Klicka på fyllningen och tryck ner äppelskivorna, strössla över kanel och socker.
- Grädda kakorna i nedre delen i ugnen i 170 grader i ca 30 minuter, tills de får lite färg.


Servera fuskmazarinerna på silverfat, såklart! ;)
En kula vaniljglass eller smarrig vaniljsås bidrar ju till en läcker smakexplosion men är självfallet valfritt.
Kommentarer

De ser jäääääättegoda ut!!
2011-11-04 » 21:35:39
BLOGG: http://sugarmanias.blogg.se/
Trackback