Ja, ni kanske kan lista ut vad denna kaka smakar? :) Den blev riktigt hög och ganska fluffig.
Med lite glasyr och kokos på blir den riktigt god, så god att man tar en bit till..och en till..

Rosenkaka, ca 12 bitar
Ingredienser:
2 stora ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
50 gram smör eller margarin
1 dl mjölk
0,5 dl rosenvatten
Glasyr/topping:
2 dl florsocker
1-2 msk rosenvatten
1 krm röd hushållsfärg
kokosflingor
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en sockerkaksform och bröa med kokosflingor.
- Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt.
- Smält smöret och tillsätt mjölken och rosenvattnet.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner i äggblandningen varvat med det smälta smöret.
- Rör tills smeten blir jämn och häll i sockerkaksformen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter, känn med sticka så inte kakan blir för torr.
- Ta ut kakan, låt svalna lite innan den stjälps upp.
- Rör ihop ingredienserna till glasyren, ringla över kakan och strö över kokosflingor.
- Bita upp kakan och servera.



Rosenvatten finns att köpa i välsorterade matvarubutiker eller i asiatiska affärer.