Ja hörni, vad säger man? Då jag fyllde år så slog jag ihop två smörgåstårtor, den ena med bl.a.
gustafskorv och ostrullar på och den andra med räkor och ägg.
Smörgåstårtorna gick snabbt åt, så den ena hann jag inte fota och den andra hann jag få en ganska
halvtaskig bild på men ni kan ju på ett ungefär se hur den är garnerad..
Denna smörgåstårta är skitgod verkligen! Ännu godare dag två och tre..om det finns något över vill säga.

Värmlandsbondens tårta: 12-15 port.
Vitt bröd ( ca 2 förp. formfranska)
Filblandning till fyllning & garnering:
3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
5 dl filmjölk
1 dl majonnäs
Fyllning 1 (blanda väl):
2 dl filblandning
2 hårdkokta ägg (tärnade)
1 dl kaviar
Fyllning 2 (blanda väl):
2 dl filblandning
2 rårivna äpplen
(100-200g hackad köttprodukt; kassler, rökt skinka, för att få det matigare)
Fyllning 3 (blanda väl):
1 dl filblandning
150 g bredbar leverpastej
100 g finhackad bostongurka
Exempel på garnering:
strimlad sallad
tomater
gurka
paprika
oliver
vindruvor
räkor
hårdkokt ägg
dill
citronmajonnäs
röd eller svart kaviar
rökt lax
rökt skinka
Gustafskorv
ostrullar
apelsinskivor
persilja
Bygg ihop tårtan såhär:
- Klä en ungsplåt med folie eller ta en stor bricka.
- Skär bort kanter på brödet och placera ut ett lager bröd så det täcker brickan.
- Bred på fyllning 1.
- Lägg på ett till lager bröd och bred på fyllning 2.
- På med ett till lager bröd och bred på fyllning 3.
- Täck med sista lagret med bröd (det bör alltså vara fyra våningar med bröd).
- Bred på lite filblandning både ovanpå och på sidorna och låt stå någon timme (gärna stramt inplastat).
- Om tårtan ska serveras dagen efter, klä in den i plastfolie och låt stå kallt.
- Bred på lite filblandning till innan den ska garneras, så garneringen fäster.
- Klä tårtan med garnering som passar din smak.