Torkade trattkantareller
PUBLICERAT: 2011-10-31 // 23:00:00
UNDER: Övrigt - recept
Då det varit ganska mycket svamp i skogarna i höst så har jag fått med mig en hel del hem,
tyvärr hinns det inte tas reda på som jag skulle vilja.
Jag har mestadels använt mig av färsk svamp men torkade även lite grann.
Två plåtar med svamp har stått på tork här hemma och krympte ihop såpass att de ryms i en 1-litersburk.
Passa på att torka svampen så har du till vinterns alla smaskigheter.
Smula i lite svamp för en extra mustig sås eller gryta.
Så här torkar man svamp
Detta behövs:
Valfri mängd svamp (tänk på att du ska ha plats för svampen så den hinner torka)
Ugnsplåtar eller brickor
Tidningspapper
Gör såhär:
Detta behövs:
Valfri mängd svamp (tänk på att du ska ha plats för svampen så den hinner torka)
Ugnsplåtar eller brickor
Tidningspapper
Gör såhär:
- Veckla ut en tidning och dela mängden blad på två och lägg över ugnsplåtar.
- Fördela svampen jämnt över plåten och tidningen.
- Låt stå i rumstemperatur (gärna på ett varmt ställe).
- Byt tidningspapper efter ett dygn och upprepa detta tills svampen är helt genomtorr.
- Svampen ska vara krispig, om den känns mjuk och svampig - byt tidningspapper ännu en gång.
- Förvara smapne i tätslutande burk.
Tips! Använd ett myggfönster/myggnät på båge när du torkar svamp,
på så vis slipper du tänka på att byta tidningspapper.
på så vis slipper du tänka på att byta tidningspapper.
Kommentarer
Trackback