Det här är en toppenpaj! Tacos på fredag och tacopaj på lördag, använd tacoresterna!
Oftast brukar jag kunna göra alldeles för mycket tacofärs men det är ju toppen då man kan svänga ihop en paj på det som blir över.
Självklart behöver man inte sätta i sig tacos för att jobba ihop rester utan då kör man efter receptet.
Alla tiders tacopajIngredienser:Pajdeg100 g smör, rumstempererat
3 dl vetemjöl
1 dl kruskakli
3 msk vatten
0,5 tsk lök- eller vitlökspulver
salt & peppar
Fyllning & topping1 gul lök
400 g nötfärs
1 förpackning tacokrydda
1 liten burk tacosås/salsa
5 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
2 tomater
5 st pepperoni
2-3 dl riven ost
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare eller assistent.
- Tryck ut degen i en pajform, nagga och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Hacka lök och fräs i smör i stekpanna. Lägg den frästa löken i en rymlig skål.
- Stek på färsen, tillsätt tacokryddan och lägg i skålen med lök.
- Tillsätt hälften av tacosåsen och 2 dl creme fraiche i färsröran och blanda väl.
- Bred ut fyllningen i det förgräddade skalet och bred på resten av tacosåsen.
- Grovhacka tomater och pepperoni och strö över pajen.
- Blanda resten av creme fraichen med majonnäs och bred ut på pajen.
- Strö över den rivna osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen fått färg.
Servera tacopajen med en krispig sallad och en vitlöksdressing med sting!