Bananchokladmuffins med grovhackad banan och mörk choklad

Riktigt chokladiga muffins bjussar jag på idag! Liten smak av banan och ganska kraftig chokladsmak.
Receptet säger grovhackade bananer men jag valde att mixa tre bananer och grovhacka en banan. Orginalreceptet tror jag kommer från Leila Lindholm.
Bananchokladmuffins med grovhackad banan och mörk choklad
Ingredienser:
100g smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
200 gram mörk choklad, grovhackad
4 hackade bananer (eller mixade)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och tillsätt mölken.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Blanda i den ljumma vätskan.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten.
- Blanda ner den hackade chokladen och bananerna.
- Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll dem till 2/3 ungefär.
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
Kommentarer
Trackback