Jag är van vid makaronipudding gjord med kokt pasta, bitar av köttbullar, falukorv, stekt bacon eller kyckling och äggstanning på det. Sambon hade fått en annan version än min, nämnligen med köttfärssås, kokt pasta och äggstanning. Detta var gårdagens kvällskäk och det var skitgott! Perfekt att slänga ihop en låda på lite middagsrester.
Makaronilåda/pudding 4 p. - receptet går att dubbla
Ingredienser:
300 g köttfärssås
500 g kokt pasta
2 gula lökar
Äggstanning:
4 ägg
6 dl mjölk
ost, riven eller hyvlad
salt & peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grovhacka lökarna och fräs i smör.
- Blanda pasta, köttfärssås och lök i en bunke, blanda och häll upp i en ugnsform.
- Vispa ihop äggstanningen, smaka av med salt och peppar.
- Häll stanningen över pastan, bred på ost och grädda i 45 minuter eller tills puddingen stannat.
- Servera med en sallad och vitlöksdressing!
Den fina keramikformen är av märket Appolia och finns att köpa hos ELY.Hur brukar ni göra makaronilåda?