Glassig vaniljcheesecake

Hörni, är ni som jag och gillar enkla bakverk? Då är denna cheesecake något för er. Superenkel och kanske man kan tycka att det är en fuskvariant av klassikern? Men varför försvåra när man har chansen att förenkla? :)
Kakan blir något mellan fryst och gräddad cheesecake, lite glasscreme/pannacotta/mousseaktig, går självklart att variera helt efter tycke och smak men denna gång fick det bli en enkel variant med smak av vanilj, kokos och jordgubbar.





Kakan blir något mellan fryst och gräddad cheesecake, lite glasscreme/pannacotta/mousseaktig, går självklart att variera helt efter tycke och smak men denna gång fick det bli en enkel variant med smak av vanilj, kokos och jordgubbar.


Glassig vaniljcheesecake, ca 12-15 p.
Kokosbotten:
200 g digestivekex
2 dl kokos
100 g smör
Gör så här:
Vaniljfyllning:
3 gelatinblad
2 krm äkta vaniljpulver
1 dl strösocker
3 dl grädde
200 g färskost
250 g kesella
Gör så här:
Jordgubbssås:
3 dl frysta jordgubbar (ca 180 g)
1-2 dl vatten
0,5 dl saft från apelsin
1-2 msk strösocker
Gör så här:
Kokosbotten:
200 g digestivekex
2 dl kokos
100 g smör
Gör så här:
- Smält smör, låt svalna.
- Mixa digestivekex och kokos till småsmulor.
- Tillsätt smör och blanda ihop väl.
- Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm).
- Grädda botten i 175 grader i nedre delen i ugn i ca 10-12 minuter, låt svalna.
Vaniljfyllning:
3 gelatinblad
2 krm äkta vaniljpulver
1 dl strösocker
3 dl grädde
200 g färskost
250 g kesella
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Koka upp 1 dl grädde, socker och vaniljpulver och låt sjuda 1 minut.
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen, smält ner dessa i den varma 'sockerlagen', ställ åt sidan.
- Vispa resterande grädde till en ganska fast konsistens, ställ åt sidan.
- Vispa ihop färskost och kesella till en slät smet.
- Tillsätt den vispade grädden i smeten och vänd sist ner 'sockerlagen'.
- Blanda väl och häll ner smeten i formen.
- Plasta in och ställ kallt i 3-4 timmar.
Jordgubbssås:
3 dl frysta jordgubbar (ca 180 g)
1-2 dl vatten
0,5 dl saft från apelsin
1-2 msk strösocker
Gör så här:
- Koka upp 1 dl vatten ihop med jordgubbarna och apelsinsaften.
- Mixa jordgubbarna med en mixerstav till en slät sås.
- Koka upp och smaka av med strösocker.
- Tycker du såsen är för tjock, späd med lite mer vatten och koka upp.



Kommentarer

Den ser och låter mycket god!
2012-04-23 » 13:11:29
BLOGG: http://hovkonditorn.blogspot.com

ooo! Känns nästan lite som halvans?! Kan man ha sån jäkla tur tro? :D
2012-04-25 » 20:21:54
Trackback