Vanilj-marängcupcakes, ca 15 st
Muffins:100 g smör
3/4 dl mjölk
1½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1½ msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
1 krm vaniljpulver
2½ dl vetemjöl
Marängfrosting:3 äggvitor
2 dl strösocker
0,5 tsk citronkoncentrat
1 krm vaniljpulver
Gör så här:♥ Smält smöret och tillsätt mjölken.
♥ Låt mjölkblandningen bli ljummen.
♥ Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst.
♥ Blanda de torra ingredienserna och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
♥ Häll upp smet upp till 2/3 i pappersformarna.
♥ Grädda muffinsen i muffinsplåt mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.
♥ Låt muffinsen svalna på galler.
♥ Mät upp ingredienserna till frostingen i en rostfri torr bunke.
♥ Vispa i ca 5-7 minuter över ett
vattenbad.
♥ När det bildas små toppar i smeten, ta av från vattenbadet och fortsätt vispa marängen tills den är kall/sval.
♥ Spritsa ut frostingen på muffinsen, utifrån, in och uppåt, som en cirkel.
♥ Garnera med oblat- och småkornigt strössel.