Riktigt goda mördegskakor med smak av kanel! Superenkla att sno ihop och ännu enklare att stoppa i sig..
Receptet hittade jag på Kokaihop.se
250 gram smör, rumsvarmt
1,5 dl socker
1 msk kanel
0,5 tsk malen muskotnöt (kan uteslutas)
5 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt kanel och muskotnöt och blanda till en jämn smet med elvispen.
Tillsätt mjölet och kör med elvispen tills smeten ”kladdar ihop sig”.
Tryck ihop degen till en klump med fingrarna.
Ta upp degen på bänken och knåda gärna lite så att den blir till en jämn och fin klump.
Dela den i fyra delar. Rulla eller tryck ut varje del till längder, ca 40 cm, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper med visst mellanrum eftersom degen kommer flyta ut vid gräddning.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Låt svalna bara en kort stund, ca 2 minuter, på plåten innan du skär dem i sneda bitar.
Kanelsnittarna går bra att frysa in.