Apelsinmarmelad med fikon & kanel
Kommentarer

Härligt. :D

Åhh, måste testa :)
Trackback
Kanske man kan kalla den julmarmelad? Man får lite julkänsla när man känner smak av fikon och kanel. Iallafall får då jag det.
Marmeladen är riktigt smarrig ihop med nyrostat bröd (eller mitt mörka filmjölksbröd), salta kex eller en bit god ost.
Apelsinmarmelad med fikon & kanel, ca 5-6 mindre burkar eller 1-1,5 liter
Ingredienser:
5 apelsiner (fruktkött från 5 st, zest från 3 st)
450 g torkade fikon (1 påse)
1,5 dl apelsinjuice
1 msk citronsaft
5 kanelstänger
Gör så här:
· Använd ett zestjärn att mejsla ut fruktskalet från tre apelsiner, endast det orangea skalet.
· Skala bort resterande skal från fem apelsiner, se till att få bort allt det vita.
· Finhacka apelsinerna, skär bort stjälken på fikonen och skär ner allt i mindre bitar, lägg i rymlig kastrull.
· Tillsätt syltsocker, juice, citronsaft, kanelstänger och zest.
· Låt koka samman i ca 20 minuter och häll sedan upp marmeladen i väl rengjorda torra burkar.
Den lilla snäppburken kommer från NiMas.
Härligt. :D
Åhh, måste testa :)