Körsbärstryffel
PUBLICERAT: 2012-01-08 // 23:55:42
UNDER: Gå-bort-present/värdinnegåva
En smaskig tryffel med tydlig smak av körsbär! Jag tänkte jag skulle hitta på något roligt med körsbärsessencen jag fick från Sockerflinga.
Den passar väldigt bra i en tryffelsmet, ni vet mörk choklad och körsbär gifter sig perfekt med varanda!
Körsbärstryffel
Ingredienser:
150 g mörk choklad
0,5 dl florsocker
1 dl grädde
50 g mjukt smör
0,5-1 tsk körsbärsessence (eller 2 msk Bacardi Torched Cherry)
0,5 dl kakao från Weiss, att rulla tryffeln i
Gör så här:
- Finhacka chokladen & lägg i en rostfri skål, tillsätt florsockret och rör om.
- Koka upp grädden försiktigt och tillsätt körsbärsessencen, häll det över chokladen och rör om till en slät smet.
- Klicka ner smöret och blanda väl till en slät smet, ställ kallt i ca 2 timmar.
- Trilla tryffeln med två små skedar, lägg på klädd bricka och ställ kallt ca 30 minuter.
- Rulla tryffeln i kakao.
- Förvara i kyl och ställ fram precis vid servering, tryffeln blir snabbt mjuk.
Tips! Slå in tryffeln i en fin cellofanpåse, knyt ett fint band och ge bort i present..eller tillsammans med en flaska rött vin - som tack för maten.
Kommentarer
Trackback