Paps goda korvsoppa
PUBLICERAT: 2012-01-15 // 22:13:36
UNDER: Mat - mat/recept
När jag var liten så gjorde pappa ofta korvsoppa. Falukorv hörde inte till favoritmaten när jag var liten men på äldre dagar så är det något som vi äter ganska ofta här hemma. Pappa hade med soppan när han var ute och fiskade och såklart fick några ostmackor följa med i matsäcken.
Jag har gjort soppan som jag minns den, jäklarns så god den är!
Paps goda korvsoppa, 8 portioner
Detta behövs:
2 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
4 potatisar
2 stora morötter
2 små palsternackor
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1/4 vitkålshuvud
0,5 falukorvsring
1,5 dm purjolök
salt & peppar
Gör så här:
- Koka upp vatten i en rejäl kastrull (ca 5 liters), tillsätt buljongen och rör tills det löser sig.
- Skala och grovdela morötter, palsternackor, potatis och lök, släng ner det i kastrullen.
- Skala och koka med vitlöksklyftan, låt småkoka i ca 20 minuter.
- Skär vitkålen och korven i mindre bitar (ca 1,5x1,5 cm) och ha i allt i kastrullen, sänk värmen och låt småputtra i 15-20 minuter.
- Dela och skiva purjolöken, lägg i kastrullen, låt koka 5-10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar, red ev av med ljus Maizenaredning eller späd ut soppan med ännu mer vatten (helt beroende på vad du själv gillar för konsistens på soppan).
Servera soppan i ditt finaste porslin, med en klick creme fraiche, salt och peppar!
Sopptallrik från Gustavsbergs Porslinsfabrik (Bubbel Ocean).
Kommentarer
Trackback