En läcker och smarrig ananaskaka i hålform.
Väldigt söt men servera den med en syrlig yoghurt så väger de upp varandra.

Upp&nedvänd ananaskaka, 12 bitar
Ingredienser:
125 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk äkta vaniljpulver
2,5 dl fint vetemjöl
2 tsk bakpulver
konserverad ananas, på burk i sin egen juice (OBS - spara juicen)
2 msk florsocker att pudra över kakan
2 dl syrlig yoghurt till servering



Gör så här:
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Smörj en rund kakform (gärna med hål i mitten), ca 20 cm i diameter.
- Smält 2 msk av smöret och häll det i formen, strö över 2 msk socker i bottnen av formen.
- Låt ananasen rinna av och spara 1 dl av juicen.
- Halvera ananasringarna och lägg dem i bottnen på formen.
- Vispa resten av smöret och sockret med en elvisp till en slät porös smet.
- Tillsätt vaniljpulvret och ett ägg, vispa tills allt är väl blandat.
- Tillsätt de andra äggen, ett i taget och vispa väl.
- Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt hälften av mjölet och vispa ihop.
- Häll i ananasjuicen och resten av mjölet och vispa till en slät smet.
- Klicka ut smeten över ananasen, bred ut ordentligt, grädda ca 30 minuter tills kakan fått fin färg.
- Låt svalna i formen 10 min, slå upp på ett galler och låt svalna helt.
- Servera kakan på ett silverfat, pudra på florsocker strax före servering.
- Skär upp kakan och servera med en syrlig yoghurt.

