En riktigt smarrig ostkaka med mycket citron i. Frisk, fräsch och enkelt!
En toppendessert för de lchfare som kikar in då och då, dock får man undvika socker eller använda sig av sukrin.
Receptet går att dubblera!
Citronostkaka, 6 portioner
Ingredienser:
2 ägg2 msk strösocker1 nypa saltrivet skal och saft av 1/2 citron1/4 dl vetemjöl250 g keso0,5 dl grädde
1 dl mandel
1 msk smör till formen
2 dl grädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175° och grovhacka nötterna.
- Vispa ihop ägg och socker, rör ner resten av ingredienserna.
- Häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
- Låt kakan kallna och skär den i bitar.
- Vispa grädden lite luftig.
- Servera citronostkakan med lättvispad grädde (och nyplockade hallon).
Den rosa Appoliaformen är från
ELY Shop.