Detta recept är från
Arla. Jag har varit och stökat lite i originalreceptet (som vanligt), bl.a så stekte jag äpplena i lite smör och kanel och sist hade jag på lite ströbröd, väldigt gott! En saftig kaka innehållandes keso. Ät som den är, med en kula vaniljglass eller vaniljsås.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2012/dsc_0233_186377646.jpg)
Bondens äppelkaka, ca 12 bitar
Ingredienser:100 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 ägg
250 g keso
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 äpplen, fast sort
2 msk smör
2 tsk malen kanel
½ dl ströbröd
3 dl vispgräddeGör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader, smöra och bröa en rund form (gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter).
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen - ett i taget, tillsätt därefter keso och salt.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten, klicka ut smeten i formen.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
- Fräs dem i smör i en stekpanna och strö över kanel och ströbröd.
- Strö äppelbitarna över kakan och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25–30 min.
- Låt kakan svalna. Vispa grädden lätt och servera till.