Detta recept är från
Arla. Jag har varit och stökat lite i originalreceptet (som vanligt), bl.a så stekte jag äpplena i lite smör och kanel och sist hade jag på lite ströbröd, väldigt gott! En saftig kaka innehållandes keso. Ät som den är, med en kula vaniljglass eller vaniljsås.

Bondens äppelkaka, ca 12 bitar
Ingredienser:100 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 ägg
250 g keso
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 äpplen, fast sort
2 msk smör
2 tsk malen kanel
½ dl ströbröd
3 dl vispgräddeGör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader, smöra och bröa en rund form (gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter).
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen - ett i taget, tillsätt därefter keso och salt.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten, klicka ut smeten i formen.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
- Fräs dem i smör i en stekpanna och strö över kanel och ströbröd.
- Strö äppelbitarna över kakan och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25–30 min.
- Låt kakan svalna. Vispa grädden lätt och servera till.