Thaibasilikamarinerade jordgubbar kan vara bland det godaste min gom fått smaka denna sommaren.. Så himla gott! De får en lätt lakritston och passar ypperligt bra till vaniljglass, en bit sockerkaka, en smaskig kladdkaka, lättvispad grädde eller bara som de är..kanske med lite LemonCurdkesella till? :) Testa!
Thaibasilika marinerade färska jordgubbar med LemonCurdkesella
2 byttor färska jordgubbar
15 thaibasilikablad
0,5 lime, saften
0,5 dl råsocker
LemonCurdkesella:
1 burk kesella naturell
2 msk Lemon Curd
1 tsk råsocker
Gör så här:
Skölj, rensa och halvera jordgubbarna.
Skiva thaibasilikabladen i tunna strimlor.
Pressa saften från limen i en skål, blanda ner socker och basilikan.
Blanda sist i jordgubbarna och vänd försiktigt.
Blanda samman alla ingredienser till LemonCurdkesellan.
Servera jordgubbarna och kesellan som de är eller tillsammans med en bit sockerkaka.