Fläskkarré med fräsch sommarsallad och chilidressing


När det är ruskigt tråkväder ute är jag riktigt glad över den lilla multi-funktionsgrillen som står i mitt kök. Den lilla rackaren ser till att jag får mitt grillade kött trots allt. Vädret påverkar en hel del, jag drar inte gärna igång en grill när jag är ensam och sen är inte jag någon hejare på att grilla, eller jag gör det inte gärna..men jag har en sambo som mer än gärna hänger vid grillen. Allra helst om han får en god öl att smutta på.. :)
Fläskkarré med fräsch sommarsallad och chilidressing, 6 port.
6 skivor fläskkarré
salt och grovmalen peppar
1 msk chilipulver (alt. grillkrydda)
Sallad:
0,5 huvud isbergssallad
2 morötter
2 tomater
1 dm gurka
1 röd paprika
1 burk (340 g) konserverad ananas
Gör så här:
Skölj rent isbergssalladen, skär ner i mindre bitar, lägg i rymlig salladsskål.
Skala morötterna och riv grovt.
Tvätta och skär ner tomater, gurka och paprika i mindre bitar.
Sila ananasen och skär ner i mindre bitar.
Blanda allt i salladsskålen och låt dra 15 minuter.
Dressing:
5 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl chilisås
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk cayennepulver
salt och grovmalen peppar
Gör så här:
Rör samman alla ingredienser i en skål.
Låt stå kallt till servering.
Krydda fläskkarrén med salt, lite chilipulver och grovmalen peppar.
Grilla köttet ca 4-5 minuter på varje sida.
Servera karrén med sommarsallad och chilidressing i portionsformar (räkna med 1-1,5 dl pp.).



Gott att dricka till:
Oppigårds måste jag slå ett ordentligt slag för! Ett litet bryggeri som ligger i en liten by i grannkommun. Bryggeriet startade som en hobby och nu, poff - finns ölen lite här och var. Jag gillar Oppigårds Golden Ale (nr 1490), den funkar till mat & potatis och man kan hinka i sig några helt rätt och slätt som den är. Riktigt god!
Kommentarer
Trackback