Amerikanska choklad- & nötkakor
PUBLICERAT: 2012-03-26 // 10:43:26
UNDER: Baka - småkakor
Amerikanska choklad- & nötkakor, ca 35-40 st
Ingredienser:
250 g smör
2,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljsocker
3 dl mörka chokladknappar (Odense)
2 dl hasselnötskärnor
Gör så här:
Jag hade lite nötter och choklad som jag ville bli av med och kakor är tacksamt att ha några av i frysen till oväntat besök. Allra helst nu när vi flyttat till större och nära och kära vill spana in gården, första veckorna var det en hel del besök och man varken hinner eller vill ställa sig och baka om det kommer gäster. :) Är man allergisk mot hasselnötter så tar man bort de eller byter ut mot något annat smaskigt.
Kakorna hade varit både finare och godare om man hunnit doppa de i lite smält choklad! ;) Eller vad tror ni?
Amerikanska choklad- & nötkakor, ca 35-40 st
Ingredienser:
250 g smör
2,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljsocker
3 dl mörka chokladknappar (Odense)
2 dl hasselnötskärnor
Gör så här:
- Grovhacka nötterna.
- Vispa ihop smör och socker poröst.
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål, blanda ner det i smörsmeten.
- Ha i nötter och choklad, knåda ihop till en smidig deg.
- Låt degen vila i bunken täckt med plastfolie i kylen i ca 15 minuter.
- Dela degen i tre, rulla till längder och skär i skivor, ca 1 cm tjocka.
- Lägg på klädd plåt och grädda i 175 grader i 20 minuter, tills kakorna fått fin färg.
Kommentarer
Vardaxlyx
Ser jätte goda ut =)
2012-03-28 » 11:53:49
BLOGG: http://vardaxlyx.devote.se
Trackback