Fröpuckar.. eller fågelmat.
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Det är ju så enkelt att sno ihop dessa till pippisarna, så varför inte?
Jag använde mig av ister men osaltat margarin funkar det med sen slänger man i lite smått och gott. :)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2012/dsc_0331_194561662.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2012/dsc_0333_194561697.jpg)
Jag använde mig av ister men osaltat margarin funkar det med sen slänger man i lite smått och gott. :)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2012/dsc_0331_194561662.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2012/dsc_0333_194561697.jpg)
Fröpuckar, ca 10-12 st
Detta behövs:
500 g ister
3 dl havregryn
2 dl linfrön (jag krossade hälften)
2 dl grovhackade blandnötter
en muffinsplåt
snöre
Gör så här:
Förbered formen med snöre.
Klipp 20 cmlängder, gör en ögla i ena änden och en enkel knut i den andra (så puckarna har något att fästa lite bättre i).
Lägg snörlängderna med knuten i formen så du enkelt kan hälla över blandningen.
Snöret stelnar sedan fast i puckarna och blir lättare att hänga upp då öglan redan är gjord.
Smält ister försiktigt, låt svalna lite.
Grovhacka nötter och blanda med gryn och frön.
Blanda ner gryn-, frö- och nötblandningen i det smälta istret.
Häll försiktigt blandningen i muffinsplåtens fördjupningar/formar över knuten.
Låt stelna, gärna över natten i frys så blir det enklare att få puckarna ur formen.
Häng upp fröpuckarna i favoritträdet.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2012/dsc_0329_194563383.jpg)
Idag kom det en liten dos med snökristaller som ligger kvar på marken, det blir liiite lite ljusare ute då. :)
Detta behövs:
500 g ister
3 dl havregryn
2 dl linfrön (jag krossade hälften)
2 dl grovhackade blandnötter
en muffinsplåt
snöre
Gör så här:
Förbered formen med snöre.
Klipp 20 cmlängder, gör en ögla i ena änden och en enkel knut i den andra (så puckarna har något att fästa lite bättre i).
Lägg snörlängderna med knuten i formen så du enkelt kan hälla över blandningen.
Snöret stelnar sedan fast i puckarna och blir lättare att hänga upp då öglan redan är gjord.
Smält ister försiktigt, låt svalna lite.
Grovhacka nötter och blanda med gryn och frön.
Blanda ner gryn-, frö- och nötblandningen i det smälta istret.
Häll försiktigt blandningen i muffinsplåtens fördjupningar/formar över knuten.
Låt stelna, gärna över natten i frys så blir det enklare att få puckarna ur formen.
Häng upp fröpuckarna i favoritträdet.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2012/dsc_0329_194563383.jpg)
Idag kom det en liten dos med snökristaller som ligger kvar på marken, det blir liiite lite ljusare ute då. :)
Kommentarer
Trackback