Ambrosiakaka
PUBLICERAT: 2012-05-16 // 13:58:00
UNDER: Baka - mjuka kakor
En klassisk ambrosiakaka. Jag hade i finrivet skal från en hel apelsin och saft från en halv apelsin i kakan.
Ambrosiakaka, ca 10-12 bitar
Kaka:
150 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
2.5 dl vetemjöl
Glasyr:
3 dl florsocker
2-3 msk vatten eller apelsinjuice
100 g syltade apelsinskal
Gör kakan:
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst, använd gärna elvisp.
Vispa ner bakpulver och vetemjöl.
Rör ner det smälta smöret och rör snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord bröad rund form (ca 24 cm) och grädda ca 40 min i 175°C i nedre delen av ugnen.
Stjälp upp kakan, lägg formen över kakan och låt kallna.
Gör glasyren:
Blanda florsocker med vätskan.
Bred ovanpå kakan.
Strö över syltade apelsinskal och ställ svalt.
Servera när glasyren stelnat.
150 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
2.5 dl vetemjöl
Glasyr:
3 dl florsocker
2-3 msk vatten eller apelsinjuice
100 g syltade apelsinskal
Gör kakan:
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst, använd gärna elvisp.
Vispa ner bakpulver och vetemjöl.
Rör ner det smälta smöret och rör snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord bröad rund form (ca 24 cm) och grädda ca 40 min i 175°C i nedre delen av ugnen.
Stjälp upp kakan, lägg formen över kakan och låt kallna.
Gör glasyren:
Blanda florsocker med vätskan.
Bred ovanpå kakan.
Strö över syltade apelsinskal och ställ svalt.
Servera när glasyren stelnat.
Kommentarer
Ida
Det där verkar riktigt gott!
2012-05-21 » 19:41:14
BLOGG: http://guldkanter.blogg.se/
Trackback