Ja, nu verkar det ju som om jag ska hällai mig kasslersås, men så är inte fallet. Såsen bör ju serveras med något till, annars vore det ju lite tokigt.. Har ni märkt att kassler är något av min favorit? Mycket smak och smidigt att tillaga, tycker jag. Detta blir ungefär ganska exakt som en pastasås, kanske aningen tjockare, så självklart kan man äta kasslersåsen med pasta..eller ris (eller broccoli/blomkål/sallad för lchfare). :)
Kasslersås, 6-8 p.
Ingredienser:ca 800 g kassler
2 gula lökar
200 g färskost naturell
2 dl creme fraiche
5 dl grädde
3 dl fetmjölk
0,5 tsk vitlökspulver
salt
peppar
smör, till stekning
Gör så här:· Skiva kasslern och skär ner den i mindre bitar.
· Samma sak gäller med löken, skala och skär ner i mindre bitar.
· Fräs på lök och kassler i lite smör i en rymlig stekpanna.
· Slå på grädde och hälften av mjölken, ha i färskost och creme fraiche, låt smälta samman.
· Späd på med mer mjölk om såsen skulle bli för tjock (ju längre den får stå och puttra desto tjockare blir den).
· Krydda med vitlökspulver och smaka sedan av med salt och peppar.
Servera kasslersåsen med, i mitt fall, ris!