Lätt som en plätt att sno ihop och goda blir de. Frostingen är en cream cheese frosting, smaksatt med gräddkolaessense. Yumyum! Färgsättningen blev en ordentlig miss då sp:n hade en blåare ton (när den väl torkat) än den turkosaktiga frostingen..
Men cupcakesen gick ner ändå, trots missödet! :)
Banancupcakes med gräddkolafrosting, ca 15 lite större & 24 mindre cupcakes
Bananmuffins:
100 g smör
1,5 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk
2 mogna bananer
Gör så här:
- Vispa smör och socker poröst.
- Tillsätt äggen, ett i taget, vispa ordentligt mellan äggen.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner mjölblandningen i smeten.
- Mosa bananerna och rör ner i smeten tillsammans med filen och blanda väl.
- Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll upp formarna till 2/3 (använd gärna en muffinsplåt som stöd).
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
- Låt muffinsen svalna på galler.
Cream cheese frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g naturell färskost
ev. några droppar smaksättning eller färgsättning
Gör så här:
♥ Rör ihop alla ingredienser till en krämig smet.
♥ Spritsa frostingen på cupcakesen.
♥ Jag dekorerade cupcakesen med glitterströssel och en enkel blomma i sockerpasta.
Receptet hittade jag hos Tove och kommer från Leilas bok "A Piece of Cake". Receptet kan även användas till att täcka en tårta med.
Vid närmare eftertanke så skulle jag kanske behållt dessa för mig själv, de ser inte så värst aptitliga ut men den ganska osötade muffinsen gjorde sig bra ihop med den söta frostingen. Formar från Siluett.