Dessa små raringar är bakade med en hel del kärlek..och massa annat gott! :) Muffinsreceptet hittade jag på Arlas hemsida och receptet på whipped cream cheese frosting snodde jag rakt av från Lisa/Sockerrus. Frostingen är ett riktigt höjdarrecept! Superenkelt att vispa ihop och jättegott till en himla massa kakor, bla morotskaka, chokladmuffins, till rulltårtsbakelser.. Ett gott alternativ till ren vispad grädde, vaniljsås m.m. Cupcakesen är toppade med ett stycke jordgubbsmarschmallows.
Ingredienser:
50 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g grovhackad vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt.
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt mjölk och smör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Tillsätt chokladen och klicka ut smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
Whipped cream cheese frosting:
300 gr cream cheese (ex Philadelphia)
3 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
0,5 – 1 tsk äkta vaniljpulver
2 dl florsocker (det går att öka på mängden om den ska spritsas upp till 3 dl. Dock blir den mycket sötare då)
Gör så här:
Börja med att vispa grädden och bakpulvret* hårt i en skål. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljpulver i en annan skål med en slev. Blanda sedan ihop de två skålarna och vispa, på låg hastighet, tills allt är blandat och den är fluffig. Blir den lite för lös kan du ställa in den i kylskålet en stund så att den kyls ner. Spritsa nu dina cupcakes eller fyll din tårta.
* Bakpulvret gör att du kan vispa grädden längre utan att det blir till smör. Viktigt är att inte vispa för mycket för då kan den lätt bli rinnig.
Toppas dina cupcakes med en liten 'jordgubbe'.