Kladdpepparkaka
PUBLICERAT: 2019-12-05 // 21:01:00
UNDER: Mat - mat/recept
Jag hade inte hittat något bra recept på kladdpepparkaka så jag försökte mig på det häromdagen.
Oftast blir det en kladdkaka med kakao & pepparkakskryddor i men jag ville mer åt en kladdig mjuk pepparkaka & det har ni här!
Den är riktigt god och smakar nog än bättre dagen efter när smakerna satt sig ordentligt.
Kladdpepparkaka, ca 10-12 bitar
Ingredienser;
150 g smält smör
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk pepparkakskrydda
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
smör & ströbröd till formen
Gör såhär;
Sätt ugnen på ca 175 grader.
Smält smör i en rymlig kastrull & låt svalna lite, den rör du ihop hela smeten i så ingen annan skål behövs.
Blanda i resterande ingredienser, ta ett ägg i taget, avsluta med mjöl.
Häll smeten i en springform, ca 24-30 cm. Den på bilden är gjord med en lite större springform.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-30 minuter, känn med sticka så den är kladdig i kakans mitt.
Ta ut kakan & låt svalna.
Dekorera kladdkakan med pepparkakor eller florsocker & njut!
Tips! Servera kladdkakan men en smaksatt grädde, till exempel apelsin, glögg, eller lingongrädde.
Vill du att kakan ska gå att skära så ställ den kallt ca 2 timmar innan servering, den är fortfarande väldigt mjuk & kladdig.
Kommentarer
Trackback