Citronkaka med vallmofrön
PUBLICERAT: 2019-11-24 // 00:34:00
UNDER: Baka - mjuka kakor
Smarrigt värre hörni! Receptet kommer från ett recepthäfte i butik utgivet av Arla i ett samarbete med Systrarna Eisenmann.
Lättbakad & lättäten! 😬😍👌🏼
Lättbakad & lättäten! 😬😍👌🏼
Citronkaka med vallmofrön 🍋 10-12 bitar
Ingredienser:
100 g Svenskt Smör från Arla, smält
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
¾ dl blå vallmofrön
1 dl Arla Köket® smetana
rivet skal och pressad saft av 1 citron
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
¾ dl blå vallmofrön
1 dl Arla Köket® smetana
rivet skal och pressad saft av 1 citron
Glasyr:
1 dl Arla Köket® smetana
1 dl florsocker
1 dl Arla Köket® smetana
1 dl florsocker
Garnering:
citronskivor
thaibasilikablad
ätbara blommor eller annan garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smetana, citronsaft och citronskal. Rör till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Vispa smetana och florsocker till en fast kräm och bred över kakan. Garnera med citronskivor och basilikablad, alt. ätbara och obesprutade blommor.
Kommentarer
Trackback