Körsbärssylt med vanilj & ljus rom
![](http://millblomskan.blogg.se/mine/images/2010/linahjarta_115559051.gif)
Den här sylten är verkligen kanongod! Passar perfekt till små syltgrottor, på ett grovt bröd, scones eller till en ostbricka.
Eller nykokt och fortfarande varm till en kula vanlijgräddglass..
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_1281_160298938.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_1292_160299108.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_1296_160296650.jpg)
Körsbärssylt med vanilj & ljus rom
Ingredienser:
ca 1~1,5 kg körsbär
1 paket syltsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 dl ljus rom (eller Bacardi's vita rom, Torched Cherry för lite extra körsbärssmak)
ca 0,5 tsk Atamon
Ingredienser:
ca 1~1,5 kg körsbär
1 paket syltsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 dl ljus rom (eller Bacardi's vita rom, Torched Cherry för lite extra körsbärssmak)
ca 0,5 tsk Atamon
Gör såhär:
- Skölj och kärna ur körsbären.
- Mixa eller hacka bären.
- Blanda bärmassan, vaniljen och syltsockret i en gryta och koka i 5 minuter.
- Ta av grytan från plattan och skumma väl.
- Blanda i rom och därefter Atamon.
- Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
- Förslut och förvara mörkt och svalt.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/762431/images/2011/dsc_1287_160299370.jpg)
Många av mina glasburkar och saftflaskor kommer från NiMas.
Kommentarer
Trackback