Körsbärssylt med vanilj & ljus rom
PUBLICERAT: 2019-11-16 // 06:59:00
UNDER: Baka - fyllning, topping m.m.
Den här sylten är verkligen kanongod! Passar perfekt till små syltgrottor, på ett grovt bröd, scones eller till en ostbricka.
Eller nykokt och fortfarande varm till en kula vanlijgräddglass..
Körsbärssylt med vanilj & ljus rom
Ingredienser:
ca 1~1,5 kg körsbär
1 paket syltsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 dl ljus rom (eller Bacardi's vita rom, Torched Cherry för lite extra körsbärssmak)
ca 0,5 tsk Atamon
Ingredienser:
ca 1~1,5 kg körsbär
1 paket syltsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 dl ljus rom (eller Bacardi's vita rom, Torched Cherry för lite extra körsbärssmak)
ca 0,5 tsk Atamon
Gör såhär:
- Skölj och kärna ur körsbären.
- Mixa eller hacka bären.
- Blanda bärmassan, vaniljen och syltsockret i en gryta och koka i 5 minuter.
- Ta av grytan från plattan och skumma väl.
- Blanda i rom och därefter Atamon.
- Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
- Förslut och förvara mörkt och svalt.
Många av mina glasburkar och saftflaskor kommer från NiMas.
Kommentarer
Trackback