Syltgrottor
PUBLICERAT: 2019-11-16 // 08:24:00
UNDER: Baka - småkakor
Jag brukar variera både smaksättning och fyllning i mina syltgrottor. De är så himla goda med citronzest i degen och sen fylla de med lemon curd, riktigt fräsch smak och citroniga blir de. Nu på höstkanten blir det ofta kanel i degen och äppelmos, körsbärssylt eller fikonmarmelad till fyllning. Körsbärssylten kokar jag själv och har ett bra recept med mycket smak men jag har sett att Lidl har någon typ av körsbärssylt eller marmelad och även körsbärssaft.
Syltgrottor 25-30 stycken
Ingredienser:
200 gr smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl sylt
Ingredienser:
200 gr smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl sylt
Gör såhär:
- Rör rumstempererat smör med socker, vaniljsocker och bakpulver smidigt med elvisp.
- Tillsätt vetemjöl och arbeta till smidig deg, låt stå kallt ca 30 min.
- Ställ ut småbrödsformar på en plåt eller lägg på ett bakplåtspapper.
- Gör små bollar (ca 1 msk deg/boll), lägg de på plåten och tryck till en grop med fingret i mitten på bollen.
- Fyll groparna med sylten och grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
- Förvara tätslutande i burk med lock eller påse, kakorna går bra att frysa!
Ha en fin lördag!
Kommentarer
Trackback