Värmlandsbondens smörgåstårta!
PUBLICERAT: 2010-11-07 // 14:45:44
UNDER: Baka - tårtor
Tänkte dela med mig av världens godaste recept på smörgåstårta. Jag har gjort den inför festligheter och jag tror alla har tyckt att den varit himla kalasgod! :)
Värmlandsbondens tårta: 12-15 port.
Vitt bröd ( ca 2 förp. formfranska)
Filblandning till fyllning & garnering:
3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
5 dl filmjölk
1 dl majonnäs
Fyllning 1 (blanda väl):
2 dl filblandning
2 hårdkokta ägg (tärnade)
1 dl kaviar
Fyllning 2 (blanda väl):
2 dl filblandning
2 rårivna äpplen
(100-200g hackad köttprodukt; kassler, rökt skinka, för att få det matigare)
Fyllning 3 (blanda väl):
150 g bredbar leverpastej
100 g finhackad bostongurka
Exempel på garnering:
strimlad sallad
tomater
gurka
paprika
räkor
hårdkokt ägg
dill
citronmajonnäs
röd eller svart kaviar
rökt skinka
ostrullar
apelsinskivor
persilja
Bygg ihop tårtan såhär:
Klä en ungsplåt med folie eller ta en stor bricka.
Formbrödet ska helst kantas av.
Placera ut ett lager bröd så det täcker brickan.
Bred på fyllning 1.
Lägg på ett till lager bröd och bred på fyllning 2.
På med ett till lager bröd och bred på fyllning 3.
Täck med sista lagret med bröd.
Bred på lite filblandning både ovanpå och på sidorna och låt stå någon timme.
Om tårtan ska serveras dagen efter, klä in den i plastfolie och låt stå kallt.
Bred på lite filblandning till innan den ska garneras, så garneringen fäster.
Klä tårtan med garnering som passar din smak.
Värmlandsbondens tårta: 12-15 port.
Vitt bröd ( ca 2 förp. formfranska)
Filblandning till fyllning & garnering:
3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
5 dl filmjölk
1 dl majonnäs
Fyllning 1 (blanda väl):
2 dl filblandning
2 hårdkokta ägg (tärnade)
1 dl kaviar
Fyllning 2 (blanda väl):
2 dl filblandning
2 rårivna äpplen
(100-200g hackad köttprodukt; kassler, rökt skinka, för att få det matigare)
Fyllning 3 (blanda väl):
150 g bredbar leverpastej
100 g finhackad bostongurka
Exempel på garnering:
strimlad sallad
tomater
gurka
paprika
räkor
hårdkokt ägg
dill
citronmajonnäs
röd eller svart kaviar
rökt skinka
ostrullar
apelsinskivor
persilja
Bygg ihop tårtan såhär:
Klä en ungsplåt med folie eller ta en stor bricka.
Formbrödet ska helst kantas av.
Placera ut ett lager bröd så det täcker brickan.
Bred på fyllning 1.
Lägg på ett till lager bröd och bred på fyllning 2.
På med ett till lager bröd och bred på fyllning 3.
Täck med sista lagret med bröd.
Bred på lite filblandning både ovanpå och på sidorna och låt stå någon timme.
Om tårtan ska serveras dagen efter, klä in den i plastfolie och låt stå kallt.
Bred på lite filblandning till innan den ska garneras, så garneringen fäster.
Klä tårtan med garnering som passar din smak.
Kommentarer
Trackback