Här om morgonen satt jag och kikade efter ett sjyst recept på något smarrigt bröd. Jag hittade ett recept på
bagels hos
Tea, trots att det lät lite omständigt så gav jag mig på det. Istället för en andra jäsning så kokar man brödet, något jag aldrig gjort tidigare. Lätt var det och riktigt gott blev det! :) Varken smuliga eller torra, dock blev brödet inte riktigt så fina som jag hoppats på! Jag får försöka en gång till och bjuda på lite tjusigare bilder framöver. Tills dess får ni hålla tillgodo med detta.
Bagels ca 15-20 st
Ingredienser:
50 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk olja
1 msk flytande honung
2 ägg
10 dl vetemjöl
2 liter vatten
2 msk salt
uppvispat ägg
vallmofrön
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rör ut jästen i vattnet och blanda i salt, olja, honung och ägg.
- Rör i vetemjöl tills degen är smidig, men inte för torr.
- Spara lite mjöl för utbakning.
- Jäs under duk i 30 minuter och baka sedan ut till cirka 15-20 rullade längder.
- Knyt ihop dem till små ringar.
- Koka upp saltvattnet och lägg i några ringar i taget.
- Låt dem koka någon minut tills de svällt och blivit släta, låt dem rinna av och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med ägg och garnera med vallmofrön.
- Grädda i nedre delen i ugnen i ca 15 minuter.
Servera brödet med smör, lite färskost, röd paprika, en god skinka och en stor kopp kaffe! ♥