Det stämmer! Malmö Chokolad & Konfektfabriks Aktiebolag startades 1888 av Emil Mazetti-Nissen som kom från Köpenhamn. Alltså har det funnits med i 123 år i år.

De tillverkar choklad hela vägen från kakaobönor. Det är de ensamma om i Sverige och nästan helt ensamma om i Skandinavien.
Malmö Chokladfabrik har ett brett sortiment av praliner, chokladkakor, tryfflar, presentaskar & nötter doppade i choklad. De erbjuder chokladprovningar, har ett kafé beläget i deras butik i Malmö & det finns ett museum.
Jag fick chansen att prova deras egna chokladkakor 1888 och lite nötter & frukt doppade i choklad sedan rullade i kakao & kanel.

Här om dagen när jag gjorde
chokladmousse, så hade jag deras egna choklad 1888 Peru 85 % (högsta kakaohalten i 1888-serien). Moussen blev på tok för god!
Klicka er in till
Malmö Chokladfabriks egna choklad - 1888 och läs om de olika chokladkakorna där! I deras egentillverkade choklad använder de endast kakaobönor & rörsocker. Vissa av recepten är originalrecept från 1910 från den gamla Mazetti-fabriken.
Under fliken
recept finner ni som sagt, recept på lite olika smaskiga nyttigheter och tips och råd på hur man använder riktig choklad i matlagning och bakning.
