Romchokladmousse, jätteenkelt & jättegott!

Jag och sambon vispade ihop en lättbakad romchokladmousse & en aftereightkladdkaka till nyårsmiddagen då vi fick ansvara för efterrätten. & här kommer receptet:
Romchokladmousse (8p. -rejäla/ mindre lagoma formar räcker till ca 10p.):
200 g choklad, hälften mörk block och hälften 70%-choklad
3 ägg
4,5 dl grädde
4 rågade msk florsocker
ca 0,5 dl rom
hallon till garnering
hallon till garnering
Vispa grädden för sig, och äggen med florsockret för sig tills det blir ljust och pösigt.
Smält chokladen över vattenbad, och häll ner den i äggsmeten under vispning.
Rör ner den vispade grädden, och smaksätt med rom. Kanske behövs det lite mindre rom, eller lite mer, häll i så mycket att man precis anar romsmaken.
Vispa lite så att det blandar sig, och häll upp i portionsformar och låt stå kallt i minst 6 timmar.
Absolut bäst blir det om det får stå i kylen över natten och serveras dagen efter.
Garnera med hallon.
Smält chokladen över vattenbad, och häll ner den i äggsmeten under vispning.
Rör ner den vispade grädden, och smaksätt med rom. Kanske behövs det lite mindre rom, eller lite mer, häll i så mycket att man precis anar romsmaken.
Vispa lite så att det blandar sig, och häll upp i portionsformar och låt stå kallt i minst 6 timmar.
Absolut bäst blir det om det får stå i kylen över natten och serveras dagen efter.
Garnera med hallon.
Receptet hittade jag via bloggen Bara en kaka till... & det är verkligen lättbakat. :) På bloggen hittar du en hel del smarrigt, en himla mysig blogg med fina bilder!
Receptet på aftereightkladdkakan kommer så fort jag orkat skriva in receptet från receptsamlingen.. :)
Kommentarer
Trackback