Då jag hade en halvliter fil ståendes i kylen så fick det bli en lättbakad limpa. Verkligen enkel att göra och brödet behöver inte jäsa, bara kladda ihop smeten och skicka in i ugnen! :) Min mamma älskar nöt- och fruktbröd så hon fick med sig brödet hem. "Brödet var skitgott!" fick jag senare i ett sms.. Uppskattat! :)
Grov filmjölkslimpaIngredienser:5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
3 dl kruskakli
2 dl russin
2 dl grovhackade hasselnötter
2 dl grovhackade valnötter
1 dl linfrö - krossade
1 dl linfrö
3 tsk brödkrydda
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop fil och sirap.
- Grovhacka nötterna.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ihop allt.
- Häll upp i avlång brödform, grädda på nedersta falsen i ca 45-50 minuter.
- Låt brödet svalna, skiva upp och servera.


Tips! Släng i lite av vad du har hemma, nötter, frön, torkad frukt eller riv ner ett äpple i brödsmeten. Garnera med frön, havssalt, finhackade nötter eller havregryn som jag gjorde.