Smarriga citronrutor med färskostglasyr
PUBLICERAT: 2011-10-08 // 09:58:50
UNDER: Baka - baka i långpanna
Smarriga citronrutor med färskostglasyr
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3/4 dl mjölk
1 citron (saft & finrivet skal)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Färskostglasyr
150 g Philadelphiaost
50 g smör
4 dl florsocker
1 citron, rivet skal och saft
kokosflingor att strö över
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Rör ner mjölk, citronsaft och skal.
Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det i smeten.
Rör ner det smälta smöret.
Häll smeten i en smörad och bröad mindre långpanna.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Vispa ihop glasyren med elvisp och bred den över den kalla kakan.
Strö över kokosflingor och servera.
Dessa citronrutor gräddar man i en mindre långpanna men funkar säkert finfint att göra i en springform men öka på gräddningstiden något. Jag hade ett gäng citroner hemma som var tvungna att få bakas på. Jag har ingen koll på var jag fått receptet ifrån, någon som känner igen det?
Smarriga citronrutor med färskostglasyr
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3/4 dl mjölk
1 citron (saft & finrivet skal)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Färskostglasyr
150 g Philadelphiaost
50 g smör
4 dl florsocker
1 citron, rivet skal och saft
kokosflingor att strö över
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Rör ner mjölk, citronsaft och skal.
Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det i smeten.
Rör ner det smälta smöret.
Häll smeten i en smörad och bröad mindre långpanna.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Vispa ihop glasyren med elvisp och bred den över den kalla kakan.
Strö över kokosflingor och servera.
Citronrutorna kan frysas, med eller utan glasyr!
Kommentarer
Trackback