Chokladbollar

Chokladbollar, kokosbollar, mockabollar, pärlbollar, delicatobollar, havrebollar.. Kärt bakverk har många namn! Vad kallar ni dem?
Receptet är ur boken Sju sorters kakor, tidigare har jag bakat enligt receptet som finns på havregrynspaketet.
Jag snor ihop min chokladbollssmet i min köksassistent eller med elvisp, man får en jämn och fin smet.
Jag gör alltid dubbel sats och hälften av smeten brukar jag rulla lite större bollar av och resten gör jag någon storlek mindre. :)


Chokladbollar
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk kallt starkt kaffe
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk kallt starkt kaffe
kokosflingor att rulla bollarna i
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till en jämn smet.
Forma bollar och rulla i kokosflingor.
Ställ kallt i ca 30 minuter.
Chokladbollarna går att frysa in.
Den lilla vita vispskålen av märket Ib Laursen finns att köpa hos Grannfrun.se.
Håll utkik, snart kan du vinna ett bakset med en pajform och två vispskålar, likadana som jag har.
Kommentarer
Trackback