Apelsintryffel

När jag tillverkar tryfflar så gör jag alltid efter ett toppenrecept som jag använt mig av många gånger.
Nu testade jag ett recept som jag hittade på recept.nu och det var lite krångligare än 'mitt' recept.
Man ska smälta chokladen i ett vattenbad och även koka upp grädden, sedan blanda ihop allt och låta svalna.
I 'mitt' recept finhackar man chokladen sedan tillsätter man varm grädde,
på så vis slipper man passa chokladen så den inte bränns vid och samtidigt så blir smeten sval fortare.
Man har även i ganska mycket likör, vilket är gott i sig men det tar lätt över och kan bli väldigt mastigt.
Jag publicerar receptet så ni kan testa där hemma men jag håller fast vid mitt favoritrecept ett tag till!

Nu testade jag ett recept som jag hittade på recept.nu och det var lite krångligare än 'mitt' recept.
Man ska smälta chokladen i ett vattenbad och även koka upp grädden, sedan blanda ihop allt och låta svalna.
I 'mitt' recept finhackar man chokladen sedan tillsätter man varm grädde,
på så vis slipper man passa chokladen så den inte bränns vid och samtidigt så blir smeten sval fortare.
Man har även i ganska mycket likör, vilket är gott i sig men det tar lätt över och kan bli väldigt mastigt.
Jag publicerar receptet så ni kan testa där hemma men jag håller fast vid mitt favoritrecept ett tag till!

Apelsintryffel, ca 40 stycken
Ingredienser:
300 g hackad mörk choklad
1 1/2 1 1/2 dl vispgrädde
3/4 3/4 dl apelsinlikör
fint riven skal av 1 apelsin
kakaopulver att rulla i (jag hade kakao & florsocker, 50/50, blir så 'koncentrerat' annars)
Gör så här:
Ingredienser:
300 g hackad mörk choklad
1 1/2 1 1/2 dl vispgrädde
3/4 3/4 dl apelsinlikör
fint riven skal av 1 apelsin
kakaopulver att rulla i (jag hade kakao & florsocker, 50/50, blir så 'koncentrerat' annars)
Gör så här:
1. Hetta upp vatten i en kastrull. Lägg chokladen i en skål. Placera skålen ovanpå kastrullen och låt chokladen smälta. Var försiktig så att vattnet inte kokar. Då kan chokladen bli grynig.
2. Koka upp grädden. Låt den svalna något och rör sedan ner den i chokladen. Låt blandningen bli rumstempererad. Rör ner apelsinlikör och apelsinskal. Täck skålen med smörpapper och låt stå svalt tills massan stelnat så mycket att den går att forma.
3. Rulla bollar av tryffelmassan. Rulla dem i siktat kakaopulver. Låt tryfflarna stelna helt i kylskåp.
Tips! Slå in tryfflarna i en fin cellofanpåse, knyt på ett tjusigt band och ge bort i present!
Kommentarer
Trackback