Toscakaka
PUBLICERAT: 2012-03-08 // 11:20:00
UNDER: Baka - baka i långpanna
En klassisk toscakaka, hur gott är inte det? Jag gillar mandel så jag har lite extra flagad mandel i glasyren.
Gör en dubbel sats och baka den i långpanna, skär i rutor och servera ljum med vaniljgräddglass.
Toscakaka, 12 bitar
Ingredienser, botten:
2 st ägg
2 dl socker
50 g smör
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
Ingredienser, glasyr:
50 g smör
0,75 dl strösocker
75 g flagad mandel/mandelspån
1 msk vetemjöl
1 msk grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt det smälta smöret försiktigt.
Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner. Häll i grädden och rör till en smidig smet.
Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 25-30 minuter.
Gör glasyren under tiden: Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Smält på svag värme någon minut så att allt blandar sig.
Bred glasyren över kakan efter att den gräddats. Grädda kakan ytterligare cirka 20 minuter tills den har fått fin färg.
Ingredienser, botten:
2 st ägg
2 dl socker
50 g smör
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
Ingredienser, glasyr:
50 g smör
0,75 dl strösocker
75 g flagad mandel/mandelspån
1 msk vetemjöl
1 msk grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt det smälta smöret försiktigt.
Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner. Häll i grädden och rör till en smidig smet.
Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 25-30 minuter.
Gör glasyren under tiden: Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Smält på svag värme någon minut så att allt blandar sig.
Bred glasyren över kakan efter att den gräddats. Grädda kakan ytterligare cirka 20 minuter tills den har fått fin färg.
Kommentarer
Trackback