Hujedamig! De senaste två veckorna har magsjukan och dunderförkylningen from hell hälsat på. Då står man inte gärna i köket..eller, man gör ingenting för den delen. Dubbelsidig magsjuka är inte att leka med och när man är så förkyld att man måste anstränga sig för att andas..ja, då får man inte mycket gjort. Som om inte det vore nog så har vi ju pollenallergi också. :) Nog om tråkiga saker. Jag vill bjussa på en finfin paj!
För många år sedan så var jag och en kompis på ett litet charmigt fik. Där fanns det pajer från golv till tak, däribland en mandarinpaj. Jag letade efter ett snarlikt recept och hittade ett recept på en
ananaspaj men man byter ut mandarinerna i receptet så är den exakt som pajen jag fikade på. Jag hade färsk ananas hemma och en burk konserverade mandarinklyftor, så jag körde all in och gjorde en paj på två smaskiga frukter. Hottade även upp pajdegen med lite digestivekex och lite kokos.

Mandarin & ananaspaj, 10-12 bitar ca.
Pajdeg:1 dl kokosflingor
10 st digestivekex
2 dl vetemjöl
150 g smör
1 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
Gör så här:
- Mixa kokos och kexen till småsmulor.
- Blanda ihop småsmulorna med resterande ingredienser.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, ställ i kyl.



Pajfyllning:250 g kesella (1 burk)
1 dl creme fraiche, 34%
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 burk konserverade mandarinklyftor
1 burk konserverad ananas i bitar (ca 400g / alt. färsk ananas)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop kesella, creme fraiche, strösocker och vaniljsocker.
- Tillsätt äggen, ett ägg i taget.
- Sila bort lagen från de konserverade frukterna, lägg fruktbitarna i pajskalet och slå över kesellablandningen.
- Grädda kakan i nedre delen i ugnen i ca 45-60 minuter, låt sedan pajen svalna så den sätter sig och inte smakar omelett.
- Servera pajen ljummen med vaniljgrädde eller vaniljgräddglass.
