, ca 15 p.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, vänd försiktigt ned detta i äggsmeten.
Vispa till en jämn smet, häll över smeten i formen och grädda i nedre delen i ugnen i ca 40 min.
Öppna inte ugnsluckan under gräddningstiden, den kan då sjunka ihop.
Låt anslaget svalna och dela den sen i fyra delar.
2. Koka sedan kaffesirap:Brygg 2 dl starkt kaffe eller espresso.
Häll i en kastrull tillsammans med 0,5 dl kahlua och 1 dl socker.
Låt det koka upp tills allt socker har smält. Låt svalna.
3. Vispa ihop mascarponekrämen:Vispa ihop äggulor och 1 dl socker i en rostfri
rymlig skål över vattenbad, vattnet ska sjuda.
Rör hela tiden i blandningen tills den börjar tjockna.
Var försiktig bara så att det inte är för varmt, då blir det äggröra! Ta bort från plattan och låt svalna.
Vispa under tiden upp äggvitorna i en ren skål till ett hårt skum. Vispa även grädden i en annan skål.
Blanda mascarponeosten med äggulesmeten. Blanda sedan i grädden och vaniljsockret.
Rör sist ner äggvitorna försiktigt. Låt svalna en stund i kylen.
4. Bygg sedan ihop tårtan så här:Använd ett rymligt fat att servera tårtan på.
Ta lite kaffesirap och använd som klister för att fästa den första tårtbotten på fatet så den sitter på plats.
Droppa sedan på kaffesirap jämnt över hela tårtbotten och bred på ett lager mascarponekräm.
Upprepa detta med alla tårtbottnar och avsluta med ett rejält lager mascarponekräm som du sedan klär in hela tårtan med.
Klä sedan tårtan med savoardikexen, knyt ett fint band runt tårtan och garnera med kakaokross.
Ställ kallt i minst 4 timmar.