Vinbärskaka med kokos- & mandelmassacrumble
PUBLICERAT: 2013-08-15
// 19:42:00
UNDER: Baka - baka i långpanna
Har ni som jag en hel del bärbuskar? Jag har fryst in tidigare men sedan dess har det fått ligga kvar i frysen. Denna sommar plockade jag av lite grann för egen del men resten har vänner & familj fått plockat med sig. Vinbär fryser jag in i mindre burkar då jag ska ha till kakor och paj, det är smidigt. Vinbär är ju ganska syrliga och jag tycker de passar perfekt att baka på, det bryter av mot allt det söta. :)
Vinbärskaka med kokos- & mandelmassacrumble, 20-24 bitar
Ingredienser:
50 g smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 dl vinbär
2 dl kokos
200 g mandelmassa
Gör såhär:
· Sätt ugnen på 175 grader.
· Smöra och bröa en mindre långpanna.
· Smält smör i en väl rymlig kastrull.
· Rör i alla ingredienser i kastrullen, avsluta med ägg och vätska.
· Häll upp smeten i formen och lägg på vinbären.
· Riv mandelmassa grovt, blanda med kokos och strö över bären.
· Grädda i nedre delen i ugnen i ca 30 minuter.
· Låt kakan svalna och servera kakan som den är eller med vaniljsås.
Formen är ett loppisfynd, kniven har jag vunnit från
CleanCut.se & det tjusiga tårtfatet kommer från
FikaMera!
Kommentarer
Svar:
Ja, det är riktigt gott & värt att passa på nu det är bärsäsong! :)
Jessica
Trackback