Saffransambrosia
PUBLICERAT: 2019-12-01 // 15:05:00
UNDER: Baka - baka i långpanna
Gör kakan så här:
Glasyr:
Blanda florsocker med vätskan.
Bred ovanpå kakan.
Strö över syltade apelsinskal och ställ svalt.
Skär i bitar och servera när glasyren stelnat.
Denna smarriga saffransambrosia bakade jag till första advent. Tidigare har jag gjort den i en rund form men tycker jag får ut fler bitar i en mindre långpanna. Bitarna blir lagom stora, eller små..och är dom små får man ta två! 😀
Saffransambrosia, ca 12-24 bitar
Kaka:
150 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
3 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl vetemjöl
0,5 g saffran (1 kuvert)
bakplåstpapper och/eller smör och ströbröd till formen
Gör kakan så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret, låt svalna lite och tillsätt sedan saffran.
Vispa ägg och socker poröst, använd gärna elvisp.
Vispa ner bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl.
Rör ner det smälta smöret och rör snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord bröad mindre långpanna (ca 20x30 cm).
Smält smöret, låt svalna lite och tillsätt sedan saffran.
Vispa ägg och socker poröst, använd gärna elvisp.
Vispa ner bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl.
Rör ner det smälta smöret och rör snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord bröad mindre långpanna (ca 20x30 cm).
Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kakan kallna.
Låt kakan kallna.
Glasyr:
3 dl florsocker
2-3 msk vatten eller apelsinjuice
100 g syltade apelsinskal
Gör glasyren så här:
2-3 msk vatten eller apelsinjuice
100 g syltade apelsinskal
Gör glasyren så här:
Blanda florsocker med vätskan.
Bred ovanpå kakan.
Strö över syltade apelsinskal och ställ svalt.
Skär i bitar och servera när glasyren stelnat.
Kommentarer
Trackback